Wat kost een Dakrenovatie?

Welkom op onze landingspagina over de kosten van een dakrenovatie! Hier vind je alle informatie over de factoren die de kosten van een dakrenovatie bepalen, en hoe je het beste uit je investering kunt halen.

Factoren die de kosten van een dakrenovatie beïnvloeden:

 1. Oppervlakte van het dak: Hoe groter het dak, hoe hoger de kosten. Maar let op: bij grotere oppervlakten kan de prijs per vierkante meter soms lager uitvallen vanwege schaalvoordeel.
 2. Type dakbedekking: Er zijn verschillende soorten dakbedekking zoals dakpannen, bitumen of EPDM. De keuze hiervan heeft invloed op de kosten.
 3. Staat van het huidige dak: Een dak dat in slechte staat verkeert kan leiden tot extra kosten door onvoorziene reparaties of extra voorbereidend werk.
 4. Extra werkzaamheden: Denk hierbij aan isolatie, plaatsen van dakkapellen of dakramen, of het verwijderen van oude schoorstenen.
 5. Locatie: Afhankelijk van waar je woont, kunnen de arbeidskosten variëren.
 6. Keuze van de aannemer: Niet alle aannemers hanteren dezelfde tarieven. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen.

Gemiddelde kosten

Om je een indicatie te geven, liggen de gemiddelde kosten voor een dakrenovatie tussen de €50 en €150 per vierkante meter, afhankelijk van bovenstaande factoren. Let op: dit zijn indicatieve prijzen, en het is altijd aan te raden een persoonlijke offerte aan te vragen.


Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

Wil je een nauwkeurige prijsopgave voor jouw dakrenovatie? Vul het formulier in en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte van ons!

Contact Form

Waarom kiezen voor ons?

 • Ervaring: Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met dakrenovaties.
 • Kwaliteit: Wij werken alleen met de beste materialen en vakmensen.
 • Familie bedrijf : Wij zijn een echte Familiebedrijf met passie voor Daken
 • Garantie: Op al onze werkzaamheden geven wij een garantie van 10 jaar.
 • Tevreden klanten: Lees de ervaringen van onze klanten in de Reviewpagina.

Bedankt voor je bezoek! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.


Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele bijkomende kosten. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat is een dakrenovatie?

Lees verder hieronder !

Definitie: Wat is een dakrenovatie?

Een dakrenovatie is het proces waarbij een bestaand dak geheel of gedeeltelijk wordt vernieuwd om de functionaliteit, levensduur en esthetiek ervan te verbeteren. Het kan gaan om het vervangen van dakbedekking, het verbeteren van de isolatie, het repareren van houtrot of het plaatsen van nieuwe dakconstructies zoals dakkapellen en dakramen.


Waarom een dakrenovatie?

 1. Veiligheid: Oude of beschadigde daken kunnen lekkages of zelfs instortingen veroorzaken.
 2. Energiebesparing: Een goed gerenoveerd en geïsoleerd dak kan aanzienlijk besparen op stookkosten.
 3. Waardevermeerdering: Een gerenoveerd dak verhoogt de waarde van je woning.
 4. Esthetiek: Een nieuw dak geeft je huis een frisse en vernieuwde uitstraling.
 5. Duurzaamheid: Moderne dakmaterialen zijn vaak duurzamer en milieuvriendelijker.

Soorten dakrenovaties:

 • Volledige renovatie: Het gehele dak wordt vernieuwd, inclusief dakbedekking, isolatie en soms ook de dakconstructie zelf.
 • Gedeeltelijke renovatie: Alleen specifieke delen van het dak worden aangepakt, zoals beschadigde dakpannen of een bepaald segment van de dakbedekking.
 • Toevoegingen: Het plaatsen van nieuwe constructies zoals dakkapellen, dakramen of zonnepanelen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Met meer dan 20 jaar ervaring in het vak zijn wij jouw expert voor alle soorten dakrenovaties. Ons team van vakmensen staat klaar om jouw dak weer in topconditie te brengen.

Contact Form

Klantgetuigenissen:

“Na de renovatie ziet ons huis er weer uit als nieuw en we besparen ook nog eens flink op onze energierekening!” – J. de Vries

“Professioneel, snel en met oog voor detail. Echt een aanrader!” – M. van der Linden


Bedankt voor je bezoek! Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.


Onze diensten voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Wij bieden garantie op al ons werk.

Waarom je dak isoleren tijdens een dakrenovatie?

 1. Energie-efficiëntie: Een goed geïsoleerd dak kan tot 30% van je stookkosten besparen, waardoor je minder energie verbruikt en je ecologische voetafdruk verkleint.
 2. Comfort: Isolatie houdt je huis warmer in de winter en koeler in de zomer.
 3. Waardevermeerdering: Een geïsoleerd dak verhoogt niet alleen de energie-efficiëntie van je huis, maar ook de marktwaarde.
 4. Milieuvriendelijk: Minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot, waardoor je actief bijdraagt aan een gezondere planeet.

Methoden van dakisolatie tijdens renovatie:

 • Buitenisolatie: Hierbij wordt isolatiemateriaal aan de buitenkant van het dak aangebracht, vaak gevolgd door een nieuwe dakbedekking. Ideaal voor het behoud van binnenruimte.
 • Binnenisolatie: Isolatiemateriaal wordt aan de binnenzijde van het dak aangebracht. Dit is vaak sneller en minder ingrijpend dan buitenisolatie.
 • Isolerende dakbedekking: Speciale dakbedekkingsmaterialen die zowel beschermen als isoleren.

Voordelen van isoleren met ons:

 • Deskundig advies: We bekijken samen met jou wat de beste isolatiemethode is voor jouw situatie.
 • Hoogwaardige materialen: Wij gebruiken enkel de beste en meest duurzame isolatiematerialen voor een langdurig resultaat.
 • Gecertificeerde vakmensen: Ons team is opgeleid en gecertificeerd om elke isolatieklus naar tevredenheid uit te voeren.

Speciale aanbieding!

Vraag nu een dakrenovatie met isolatie aan en krijg 10% korting op de totaalprijs.

[Klik hier voor de aanbieding]


Wat onze klanten zeggen:

“Na de dakrenovatie en isolatie merkten we direct verschil. Ons huis voelt comfortabeler en onze energierekening is drastisch verlaagd!” – R. Janssen

“Een professioneel team dat echt met je meedenkt. De combinatie van dakrenovatie en isolatie was de beste beslissing die we hebben genomen.” – L. van Dijk


Bedankt voor je bezoek! Wil je meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.


Al onze werkzaamheden zijn inclusief garantie en voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Blog: Dakreparatie, Dakinspectie, Daklekkage – De Complete Gids

Wanneer je denkt aan de integriteit van je huis, is het dak waarschijnlijk een van de meest cruciale elementen. Het beschermt je tegen regen, sneeuw, wind en zon. Maar net als alle andere delen van je huis, heeft ook je dak regelmatig onderhoud nodig. In deze blog duiken we dieper in de wereld van dakreparatie, dakinspectie en daklekkages.

Dakreparatie: Waarom is het noodzakelijk?

Elk dak, ongeacht het materiaal, heeft op een gegeven moment onderhoud nodig. Door de constante blootstelling aan verschillende weersomstandigheden kan het materiaal slijten, barsten of beschadigd raken. Tijdige dakreparaties:

 1. Verlengen de levensduur van je dak.
 2. Voorkomen grotere problemen en daarmee gepaard gaande hogere kosten in de toekomst.
 3. Verbeteren de energie-efficiëntie van je huis door eventuele gaten of scheuren te dichten.

Dakinspectie: Een Proactieve Benadering

Het is raadzaam om je dak regelmatig te laten inspecteren, zeker na zware stormen of extreme weersomstandigheden. Enkele voordelen van regelmatige dakinspecties:

 1. Vroegtijdige opsporing van problemen: Kleine problemen kunnen snel worden opgelost voordat ze grote, dure problemen worden.
 2. Budgettering: Je kunt beter voorbereid zijn op toekomstige reparaties of vervangingen door te weten wat de staat van je dak is.
 3. Gemoedsrust: Wetende dat je dak in goede staat is, biedt een geruststellend gevoel.

Daklekkage: De Stille Vijand

Daklekkages kunnen om vele redenen ontstaan: slijtage van dakbedekking, beschadigde dakpannen, verstopte dakgoten, of schade door weersomstandigheden. Wat de oorzaak ook is, het is essentieel om lekkages snel aan te pakken:

 1. Interne schade: Lekkages kunnen leiden tot waterschade aan muren, plafonds en bezittingen.
 2. Schimmelgroei: Vochtige plekken zijn een broedplaats voor schimmel en bacteriën, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
 3. Structurele problemen: Langdurige blootstelling aan vocht kan leiden tot rot en structurele schade.

Conclusie:

Het dak is letterlijk het schild dat je beschermt tegen de elementen. Regelmatige inspecties, tijdige reparaties en het aanpakken van lekkages zijn essentieel om ervoor te zorgen dat dit schild sterk en effectief blijft. Dus de volgende keer dat het regent, in plaats van te genieten van de regendruppels, neem even de tijd om na te denken over de staat van je dak. En als je twijfelt, aarzel dan niet om een professionele dakinspectie aan te vragen!


Heb je vragen of wil je meer weten over dakonderhoud? Laat een reactie achter of neem contact met ons op voor deskundig advies!

Contact Form

Recente blogs…..