Dakbedekking

BITUMEN DAKBEDEKKING

Bitumen dakbedekking wordt vaak gebruikt voor platte of hellende daken.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

Contact Form

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking is een soort dakbedekkingsmateriaal dat is gemaakt van bitumen, een aardoliederivaat dat wordt gewonnen uit ruwe olie. Bitumen dakbedekking wordt vaak gebruikt voor platte of licht hellende daken en wordt beschouwd als een duurzaam en langdurig dakbedekkingsmateriaal. 
 
 
Wat kost een bitumen dak per m2? | NL DAK & SOLAR
Een goede dakdekker kan niet alleen een daklekkage oplossen, maar kan ook andere problemen opsporen en oplossen. Dakdekker Apeldoorn biedt bijvoorbeeld ook dakrenovaties aan. Dit kan nodig zijn als uw dak verouderd is en niet meer goed functioneert. Een dakrenovatie kan ervoor zorgen dat uw dak weer als nieuw is en weer vele jaren mee kan gaan. Een ander voordeel van Dakdekker Apeldoorn is dat ze werken met hoogwaardige materialen en gereedschap. Dit betekent dat hun reparaties en renovaties van hoge kwaliteit zijn en lang meegaan. Bovendien zijn hun tarieven betaalbaar en transparant. U weet altijd van tevoren wat u kunt verwachten qua kosten en er zijn geen verborgen kosten achteraf.

Onderhoud en levensduur bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is een populaire keuze voor platte en licht hellende daken vanwege de duurzaamheid en lange levensduur. Het is belangrijk om te weten dat zoals elk dakbedekkingsmateriaal, bitumen dakbedekking regelmatig onderhoud nodig heeft om de levensduur te verlengen en de prestaties te behouden.

 
 
 

Bitumen met groen dak

Een bitumen dakbedekking is geschikt als onderlaag voor een groen dak, omdat het een stevige en waterdichte basis biedt. Het is belangrijk om een waterdichte en goed geïsoleerde dakbedekking te hebben voordat je begint met het plaatsen van een groen dak. Bitumen dakbedekking is hiervoor een uitstekende keuze.
 
 
Blog met 30 vragen en 30 antwoorden over : Dakwerken, Dakdekker, Daklekkage, Dakisolatie, Dakrenovatie, Dakreparatie

Er zijn verschillende soorten bitumen dakbedekking beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Hieronder worden de twee meest voorkomende soorten bitumen dakbedekking beschreven:

  1. APP Bitumen Dakbedekking APP (Atactisch PolyPropyleen) gemodificeerde bitumen dakbedekking is een populair type bitumen dakbedekking. Het wordt gemaakt door bitumen te mengen met een kunststof genaamd APP. Het resultaat is een dakbedekkingsmateriaal dat beter bestand is tegen UV-straling en temperatuurschommelingen dan traditionele bitumen dakbedekking. APP bitumen dakbedekking wordt vaak geleverd in rollen met een glad oppervlak en is beschikbaar in verschillende diktes en kleuren.

  2. SBS Bitumen Dakbedekking SBS (Styreen-Butadieen-Styreen) gemodificeerde bitumen dakbedekking is een ander type bitumen dakbedekking. Het wordt gemaakt door bitumen te mengen met SBS, een synthetische rubber. Het resultaat is een dakbedekkingsmateriaal dat beter bestand is tegen scheuren en breken dan traditionele bitumen dakbedekking. SBS bitumen dakbedekking wordt vaak geleverd in rollen met een reliëf oppervlak en is beschikbaar in verschillende diktes en kleuren.

Beide soorten bitumen dakbedekking worden geïnstalleerd door middel van een warmtebron om de dakbedekking te smelten en te hechten aan het dakoppervlak. Het is belangrijk om de juiste dakbedekking te kiezen op basis van de specifieke behoeften van uw dak. Een professionele dakdekker kan u helpen bij het kiezen van de juiste bitumen dakbedekking voor uw dak en de installatie ervan.

Contact Form