Dakinspectie en Advies

Voorkom extra kosten , Laat jaarlijks een dakinspectie uitvoeren.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

Contact Form

 

Dakinspectie en Advies

VCA gecertificeerd.
Onafhankelijk adviesbureau voor zakelijk, particulier en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) waar de klant nog centraal staat.
Ook voor technisch advies bij onenigheid met partijen.
Grote en kleine projecten krijgen dezelfde aandacht.
Geen hoge overheadkosten maar een eerlijke prijs

 

Laat regelmatig een Dakinspectie uitvoeren!

Het dak is een van de meest cruciale componenten van een woning of gebouw. Het beschermt niet alleen tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw, hagel en zon, maar draagt ook bij aan de algehele energie-efficiëntie en esthetiek van het pand. Daarom is het essentieel om regelmatige dakinspecties uit te voeren en professioneel advies in te winnen wanneer dat nodig is.

Waarom een dakinspectie?

 1. Levensduur verlengen: Door je dak regelmatig te inspecteren, kun je problemen vroegtijdig signaleren en aanpakken voordat ze ernstig worden. Dit helpt de levensduur van je dak te verlengen en kostbare reparaties in de toekomst te voorkomen.

 2. Energie-efficiëntie: Een goed onderhouden dak draagt bij aan de isolatie van je huis, wat kan resulteren in lagere energierekeningen.

 3. Waardebepaling: Als je overweegt je woning te verkopen, kan een recente dakinspectie een potentiële koper geruststellen over de staat van het dak.

Wat houdt een dakinspectie in?

Tijdens een dakinspectie controleert een professional op:

 1. Slijtage en veroudering: Dit omvat het controleren op barsten, blaren, kromtrekken en andere tekenen van slijtage op de dakbedekking.

 2. Afdichtingen: Controleren of de afdichtingen rond dakdoorvoeren, zoals ventilatieopeningen en schoorstenen, nog intact zijn.

 3. Waterafvoer: Controleren op verstopte goten, beschadigde afvoeren en andere problemen die waterstagnatie kunnen veroorzaken.

 4. Schade: Tekenen van lekkages, waterschade of andere problemen binnenin de woning of het gebouw zoeken.

Advies na inspectie

Na de inspectie zal de professional een uitgebreid rapport opstellen over de huidige staat van het dak. Dit rapport omvat:

 1. Bevindingen: Een gedetailleerde beschrijving van alle geïdentificeerde problemen.

 2. Aanbevelingen: Welke acties moeten worden ondernomen, variërend van eenvoudig onderhoud tot volledige vervanging.

 3. Kostenraming: Een schatting van de kosten voor aanbevolen reparaties of vervangingen.

Wanneer een dakinspectie uitvoeren?

Hoewel het goed is om regelmatig een inspectie uit te voeren, zijn er enkele specifieke momenten waarop het bijzonder aan te raden is:

 1. Na zware weersomstandigheden: Stormen, hagelbuien of zware sneeuwval kunnen schade aanrichten.

 2. Veroudering: Als je dak een bepaalde leeftijd heeft bereikt (bijvoorbeeld 20 jaar voor veel shingle daken), is een inspectie aan te raden.

 3. Bij aankoop van een nieuwe woning: Om onaangename verrassingen te voorkomen.

Conclusie

Dakinspectie en advies zijn essentiële aspecten van het onderhoud van een woning of gebouw. Door proactief te zijn en regelmatig inspecties uit te voeren, kun je de levensduur van je dak verlengen, energie-efficiëntie verbeteren en potentieel dure toekomstige reparaties voorkomen.

Contact Form
Het is onze erkenning van topkwaliteit en uitstekend vakmanschap. Bevestigd door onze huiseigenaren. Wij hebben Homedeal Pro status en daar zijn wij trots op!
Energie oplossingen
Contact Hoofdkantoor