Een blog over Dakbedekking vervangen plat dak

Het vervangen van de dakbedekking van een plat dak kan een grote investering zijn, maar het is een noodzakelijke klus om de integriteit van uw woning of bedrijfspand te behouden. Een goed onderhouden dak zorgt niet alleen voor bescherming tegen de elementen, maar kan ook de waarde van uw woning verhogen. Hieronder vindt u informatie over het proces van het vervangen van een plat dak en enkele tips om u te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.

Stap 1: Inspectie dak

Voordat u begint met het vervangen van uw dakbedekking, moet u een inspectie uitvoeren om de huidige staat van uw dak te bepalen. Dit kan u helpen om de juiste beslissing te nemen over de materialen die u moet gebruiken voor uw nieuwe dakbedekking en of er extra reparaties nodig zijn voordat u begint met het leggen van de nieuwe laag.

Stap 2: Materialen kiezen

Er zijn verschillende soorten materialen beschikbaar voor platte daken, waaronder bitumen, EPDM, PVC en TPO. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen en het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat geschikt is voor uw specifieke situatie. Sommige materialen zijn beter bestand tegen UV-straling, terwijl andere beter bestand zijn tegen extreme temperaturen. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe lang de nieuwe dakbedekking zal meegaan en hoeveel onderhoud het nodig zal hebben.

Stap 3: Verwijderen van de oude dakbedekking

Voordat u begint met het leggen van de nieuwe dakbedekking, moet u eerst de oude dakbedekking verwijderen. Dit kan een tijdrovende klus zijn en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle oude materialen volledig zijn verwijderd voordat u begint met het leggen van de nieuwe laag. Dit zorgt voor een stevige ondergrond voor uw nieuwe dakbedekking.

Stap 4: Voorbereiding van de ondergrond

Als de oude dakbedekking is verwijderd, moet u de ondergrond van het dak voorbereiden. Dit kan het repareren van eventuele beschadigde delen van het dak omvatten, het egaliseren van het oppervlak en het aanbrengen van een laag primer om de hechting van de nieuwe dakbedekking te verbeteren.

Stap 5: Leggen van de nieuwe dakbedekking

Nu kunt u beginnen met het leggen van de nieuwe dakbedekking. Dit kan een nauwkeurige klus zijn en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de dakbedekking goed wordt uitgelijnd en dat er geen luchtbellen of vouwen ontstaan. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede afvoer van regenwater, zodat er geen plassen op het dak blijven staan.

Stap 6: Afwerking

Als de nieuwe dakbedekking is gelegd, moet u de afwerking verzorgen. Dit omvat het afwerken van de randen en hoeken, het aanbrengen van een laag coating om de dakbeking te beschermen tegen UV-straling en weersinvloeden, en het installeren van afvoerbuizen om het regenwater af te voeren.

Tips voor het vervangen van een plat dak

 • Werk met een professionele dakdekker om ervoor te zorgen dat het werk correct en veilig wordt uitgevoerd.
 • Overweeg om extra isolatie aan te brengen onder de nieuwe dakbedekking om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren.
 • Vraag offertes aan bij verschillende dakdekkers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.
 • Plan de klus op een moment dat het weer geschikt is voor dakwerkzaamheden en zorg ervoor dat er geen obstakels op het dak zijn die het werk kunnen bemoeilijken.

Conclusie

Het vervangen van de dakbedekking van een plat dak kan een grote klus zijn, maar het is essentieel om de integriteit van uw woning of bedrijfspand te behouden. Door de juiste materialen te kiezen, de ondergrond goed voor te bereiden en de dakbedekking correct te installeren, kunt u erop vertrouwen dat uw nieuwe dak vele jaren bescherming zal bieden tegen de elementen. Werk samen met een professionele dakdekker om ervoor te zorgen dat het werk veilig en efficiënt wordt uitgevoerd, en overweeg om extra isolatie toe te voegen om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren.

Wanneer plat dak vervangen

Een plat dak kan vele jaren meegaan, maar uiteindelijk zal het moeten worden vervangen. Het vervangen van een plat dak kan een grote investering zijn, dus het is belangrijk om te weten wanneer het tijd is om het te vervangen.

Hier zijn enkele tekenen dat het tijd is om uw plat dak te vervangen:

 1. Oude leeftijd: Plat dakbedekking gaat meestal tussen de 15 en 25 jaar mee, afhankelijk van het type dakbedekking en de kwaliteit van de installatie. Als uw platte dak deze leeftijd bereikt, is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen.
 2. Slijtage: Als uw dakbedekking barsten, scheuren, blaren of andere tekenen van slijtage begint te vertonen, is het misschien tijd om het te vervangen. Dit kan vooral een probleem zijn als u regelmatig wateroverlast of lekkages ervaart.
 3. Wateraccumulatie: Als er plassen water op uw platte dak blijven staan, kan dit aangeven dat het dak niet meer goed afvoert. Dit kan leiden tot waterlekkages en schade aan uw dakstructuur en de interieurafwerking van uw woning.
 4. Vervorming: Als uw platte dak begint te verzakken, vervormen of scheef te hangen, is dit vaak een teken van ernstige structurele problemen. Dit kan wijzen op een probleem met de dakbedekking zelf, of op de onderliggende structuur van uw huis.
 5. Energieverlies: Een slecht geïsoleerd dak kan leiden tot energieverlies en hogere stookkosten. Als u merkt dat uw energierekening hoger is dan normaal, kan dit een teken zijn dat uw dak niet goed is geïsoleerd of dat de dakbedekking aan vervanging toe is.

Als u een van deze tekenen opmerkt, is het tijd om een professional te raadplegen voor een inspectie van uw platte dak. Zij kunnen bepalen of het tijd is om het dak te vervangen of dat reparaties voldoende zijn. Een professionele dakdekker kan ook adviseren over welk type dakbedekking en isolatie het beste geschikt is voor uw situatie en budget.

Het vervangen van een plat dak is een belangrijke investering, maar het kan ook de levensduur van uw huis verlengen en uw energierekening verlagen. Het is belangrijk om een betrouwbare en ervaren dakdekker te vinden die u kan adviseren over het beste plan van aanpak voor uw specifieke situatie. Zorg ervoor dat u offertes aanvraagt bij verschillende dakdekkers om ervoor te zorgen dat u een eerlijke prijs betaalt voor de werkzaamheden.

Natuurlijk, ik kan meer informatie geven over dakbedekking vervangen voor platte daken.

Het is belangrijk om op te merken dat het vervangen van de dakbedekking van een plat dak een grote investering kan zijn, maar het kan ook een positieve impact hebben op de waarde van uw woning of bedrijfspand. Het is belangrijk om de juiste materialen te kiezen voor uw specifieke situatie en om samen te werken met een professionele dakdekker om ervoor te zorgen dat het werk veilig en efficiënt wordt uitgevoerd.

Er zijn verschillende soorten materialen beschikbaar voor platte daken, waaronder bitumen, EPDM, PVC en TPO. Bitumen is een populair materiaal voor platte daken vanwege de duurzaamheid en betaalbaarheid, maar het kan gevoelig zijn voor UV-straling en extreme temperaturen. EPDM is een synthetisch rubber dat bestand is tegen UV-straling en weersinvloeden en vaak wordt gebruikt voor commerciële gebouwen. PVC en TPO zijn beide thermoplastische membranen die bestand zijn tegen UV-straling en weersinvloeden en worden vaak gebruikt voor woningen en bedrijfspanden.

Het is belangrijk om de oude dakbedekking volledig te verwijderen voordat u begint met het leggen van de nieuwe laag. Dit zorgt voor een stevige ondergrond voor uw nieuwe dakbedekking. Het is ook belangrijk om de ondergrond van het dak goed voor te bereiden door eventuele beschadigde delen te repareren, het oppervlak te egaliseren en een laag primer aan te brengen om de hechting van de nieuwe dakbedekking te verbeteren.

Het leggen van de nieuwe dakbedekking is een nauwkeurige klus en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de dakbedekking goed wordt uitgelijnd en dat er geen luchtbellen of vouwen ontstaan. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede afvoer van regenwater, zodat er geen plassen op het dak blijven staan.

Tot slot is het belangrijk om de afwerking goed te verzorgen door de randen en hoeken af te werken, een laag coating aan te brengen om de dakbedekking te beschermen tegen UV-straling en weersinvloeden, en afvoerbuizen te installeren om het regenwater af te voeren.

Ik hoop dat deze informatie nuttig voor u is! Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ze te stellen.

Contact Form
Vragen en Antwoorden - Dakrenovatie - Dakreparatie - Dakisolatie
Vragen en Antwoorden – Dakrenovatie – Dakreparatie – Dakisolatie

Wat kost dakbedekking plat dak?

De kosten van het vervangen van de dakbedekking van een plat dak kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak, het type materiaal dat wordt gebruikt en de complexiteit van de klus. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van €50 tot €150 per vierkante meter.

Bitumen is over het algemeen een van de meest betaalbare opties voor platte daken en kan variëren van €50 tot €75 per vierkante meter. EPDM is duurder, maar biedt uitstekende weerstand tegen UV-straling en kan tot 50 jaar meegaan. De kosten voor EPDM kunnen variëren van €75 tot €100 per vierkante meter.

PVC en TPO zijn ook relatief duurder dan bitumen, maar zijn populair vanwege hun lange levensduur en hoge weerstand tegen UV-straling. De kosten voor PVC en TPO kunnen variëren van €100 tot €150 per vierkante meter.

Het is belangrijk om op te merken dat deze kosten slechts schattingen zijn en dat de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van vele factoren. Het is altijd het beste om offertes aan te vragen bij verschillende dakdekkers om een nauwkeurige schatting te krijgen van de kosten van uw specifieke klus.

DAKISOLATIE ARNHEM - Dakisolatie bedrijf Arnhem
DAKISOLATIE ARNHEM – Dakisolatie bedrijf Arnhem

Het vervangen en isoleren van een plat dak kan een investering zijn, maar het kan ook helpen om uw energierekening te verlagen en de waarde van uw woning of bedrijfspand te verhogen. De kosten van het vervangen en isoleren van een plat dak zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het dak, het type materiaal dat wordt gebruikt, de complexiteit van de klus en de staat van het bestaande dak.

Over het algemeen kunnen de kosten voor het vervangen en isoleren van een plat dak variëren van €100 tot €200 per vierkante meter, afhankelijk van de gekozen materialen en de complexiteit van de klus.

Het vervangen van de dakbedekking alleen kan kosten met zich meebrengen tussen €50 en €150 per vierkante meter, afhankelijk van het gekozen materiaal en de omvang van de klus.

Als u uw dak ook wilt isoleren, moet u extra kosten verwachten. Het isoleren van een plat dak kan helpen om uw energierekening te verlagen en uw woning of bedrijfspand energiezuiniger te maken. De kosten voor het isoleren van een plat dak kunnen variëren van €30 tot €100 per vierkante meter, afhankelijk van het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt.

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar, waaronder EPS, XPS, PIR en PUR. EPS is het meest betaalbare isolatiemateriaal, maar heeft een lagere isolatiewaarde dan de andere materialen. XPS, PIR en PUR hebben een hogere isolatiewaarde, maar zijn over het algemeen duurder dan EPS.

Bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal voor uw platte dak, is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde, de brandveiligheid en de vochtbestendigheid van het materiaal.

Het vervangen van de dakbedekking van een plat dak en het isoleren ervan is een belangrijke investering in uw woning of bedrijfspand. Het kan de energie-efficiëntie van uw gebouw verbeteren, waardoor u geld kunt besparen op uw energierekening en de waarde van uw eigendom kunt verhogen. De totale kosten van het vervangen en isoleren van een plat dak zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het dak, het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt en het type dakbedekking.

Het vervangen van de dakbedekking alleen kan variëren van €50 tot €150 per vierkante meter, afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt en de complexiteit van de klus. De kosten voor het isoleren van een plat dak kunnen variëren van €20 tot €100 per vierkante meter, afhankelijk van het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt en de dikte van de isolatielaag. Over het algemeen zijn de kosten voor het vervangen en isoleren van een plat dak samen hoger dan het vervangen van de dakbedekking alleen.

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar voor platte daken, waaronder PIR, EPS en XPS. PIR (polyisocyanuraat) isolatie heeft een hoge isolatiewaarde en kan dunner zijn dan andere isolatiematerialen, waardoor het een populaire keuze is voor platte daken. EPS (geëxpandeerd polystyreen) is een goedkope optie, maar heeft een lagere isolatiewaarde dan PIR. XPS (geëxtrudeerd polystyreen) is duurder dan EPS, maar heeft een hogere isolatiewaarde en is beter bestand tegen vocht.

Het isoleren van een plat dak is belangrijk omdat warmte opstijgt en als uw dak niet goed geïsoleerd is, kan de warmte ontsnappen en kunt u onnodig veel geld aan stookkosten kwijt zijn. Het kan ook leiden tot vochtproblemen en condensatie als er niet voldoende ventilatie is. Goede isolatie kan de energie-efficiëntie van uw gebouw verbeteren en kan ook de levensduur van uw dakbedekking verlengen door de temperatuurschommelingen te verminderen.

Het is belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende dakdekkers en isolatiebedrijven om een nauwkeurige schatting te krijgen van de kosten van uw specifieke klus. Het is ook belangrijk om samen te werken met professionele en ervaren dakdekkers en isolatiebedrijven om ervoor te zorgen dat het werk veilig en efficiënt wordt uitgevoerd en dat de juiste materialen worden gebruikt voor uw specifieke situatie.

Wenst u een offerte van ons te ontvangen geheel vrijblijvend?

Contact Form

BITUMEN DAKBEDEKKING
BITUMEN DAKBEDEKKING Dakkapel

Dakbedekking dakkapel vervangen kosten

Een dakkapel is een waardevolle toevoeging aan uw woning, omdat het extra licht en ruimte creëert in uw zolderkamer. Het is echter belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw dakkapel goed blijft functioneren en er goed uit blijft zien. Een van de onderdelen van het onderhoud is het vervangen van de dakbedekking van uw dakkapel.

De kosten voor het vervangen van de dakbedekking van uw dakkapel variëren afhankelijk van het type dakbedekking dat u kiest en de omvang van uw dakkapel. Over het algemeen kunt u rekenen op een bedrag van tussen de € 500 en € 1.500.

Een van de meest populaire materialen voor dakkapel dakbedekking is bitumen, dat een betaalbare en duurzame optie is. Bitumen dakbedekking kan variëren van € 50 tot € 75 per vierkante meter. Een andere optie is EPDM dakbedekking, die iets duurder is dan bitumen, maar veel beter bestand is tegen UV-straling en een levensduur heeft van tot wel 50 jaar. De kosten voor EPDM dakbedekking variëren van € 75 tot € 100 per vierkante meter. PVC en TPO zijn ook opties, maar deze zijn relatief duurder dan bitumen en EPDM. De kosten voor PVC en TPO kunnen variëren van € 100 tot € 150 per vierkante meter.

Naast de kosten voor de dakbedekking zelf, moet u ook rekening houden met de kosten voor het verwijderen van de oude dakbedekking en het installeren van de nieuwe. Deze kosten variëren afhankelijk van de omvang van uw dakkapel en de toegankelijkheid van uw dak. U kunt verwachten dat de kosten voor de arbeid tussen de € 500 en € 1.000 zullen liggen.

Als u besluit om de dakbedekking van uw dakkapel te vervangen, overweeg dan om isolatie toe te voegen. Dit zal de energie-efficiëntie van uw woning verbeteren en u helpen geld te besparen op uw energierekening. De kosten voor isolatie variëren afhankelijk van het type isolatiemateriaal dat u kiest, maar u kunt verwachten dat de kosten tussen de € 20 en € 100 per vierkante meter zullen liggen.

Het vervangen van de dakbedekking van uw dakkapel kan een investering zijn, maar het kan ook de levensduur van uw dakkapel verlengen en de waarde van uw woning verhogen. Het is altijd het beste om offertes aan te vragen bij verschillende dakdekkers om een nauwkeurige schatting te krijgen van de kosten van uw specifieke klus. Werk samen met een professionele en ervaren dakdekker om ervoor te zorgen dat het werk veilig en efficiënt wordt uitgevoerd en dat de juiste materialen worden gebruikt voor uw specifieke situatie.

Contact Form
Dak van de Aanbouw vervangen in Arnhem
Dak van de Aanbouw vervangen in Arnhem

Kosten van het vervangen van Dakbedekking aanbouw

Als uw aanbouw dakbedekking aan vervanging toe is, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn voordat u begint met de vervanging. De kosten voor het vervangen van dakbedekking aan een aanbouw kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het dak, het type dakbedekking dat u kiest en de complexiteit van de installatie.

Het vervangen van dakbedekking aan een aanbouw kan variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. Hier zijn enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten:

 1. Grootte van het dak: Het vervangen van de dakbedekking op een klein dak zal minder kosten dan het vervangen van de dakbedekking op een groot dak. Het is belangrijk om de grootte van uw dak nauwkeurig te laten meten om een nauwkeurige offerte te krijgen.
 2. Type dakbedekking: Er zijn verschillende soorten dakbedekking waaruit u kunt kiezen, waaronder bitumen, EPDM, PVC en metaal. Elk type heeft zijn eigen kosten en voordelen. Overleg met een professionele dakdekker welk type dakbedekking het beste past bij uw budget en behoeften.
 3. Complexiteit van de installatie: Als uw dak veel obstakels heeft, zoals schoorstenen, dakramen of andere uitsteeksels, kan dit de installatie van de dakbedekking bemoeilijken en de kosten verhogen.
 4. Kosten voor verwijderen oude dakbedekking: Als de oude dakbedekking verwijderd moet worden voordat de nieuwe geïnstalleerd kan worden, kan dit extra kosten met zich meebrengen.
 5. Isolatie: Als uw aanbouw nog geen goede isolatie heeft, is dit een goed moment om dit te laten doen tijdens het vervangen van de dakbedekking. Het toevoegen van isolatie kan de energie-efficiëntie van uw woning verbeteren, maar brengt extra kosten met zich mee.

Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen voordat u een dakdekker kiest om ervoor te zorgen dat u een eerlijke prijs betaalt voor de vervanging van uw dakbedekking. Zorg ervoor dat u ook de garantievoorwaarden van de dakdekker bekijkt, zodat u er zeker van bent dat u gedekt bent in het geval van problemen.

Hoewel de kosten voor het vervangen van dakbedekking aan een aanbouw een investering kunnen zijn, kan dit op de lange termijn ook kosten besparen door het voorkomen van lekkages en energieverlies. Zorg ervoor dat u een ervaren en betrouwbare dakdekker inschakelt om ervoor te zorgen dat uw nieuwe dakbedekking goed wordt geïnstalleerd en lang meegaat.