Dak van een bedrijfshal vervangen door NL DAK & SOLAR in Deventer aan de Osnabrückstraat – bij Snapback Evenemententechniek

Het dak van een bedrijfshal vervangen kan een grote uitdaging zijn. Het is belangrijk dat het nieuwe dak duurzaam en veilig is, en dat de werkzaamheden zo min mogelijk verstoring veroorzaken voor het bedrijf en haar werknemers. Recentelijk heeft NL DAK & SOLAR een succesvol dakvervangingsproject uitgevoerd bij een bedrijfshal aan de Osnabrückstraat in Deventer, Nederland. In deze blog bespreken we het proces van het vervangen van het dak en de voordelen van het gebruik van duurzame materialen.

Het project begon met een grondige inspectie van het oude dak. Hierdoor kon worden vastgesteld dat het dak in slechte staat verkeerde en dringend moest worden vervangen. Het oude dak werd verwijderd en het dakoppervlak werd geëgaliseerd en gereinigd om ervoor te zorgen dat het nieuwe dak goed kon worden geïnstalleerd.

Voor het nieuwe dak is gebruik gemaakt van duurzame materialen. De dakbedekking bestond uit geïsoleerde stalen dakpanelen met een hoge thermische isolatiewaarde. De panelen zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden en hebben een lange levensduur. Bovendien zijn de panelen licht van gewicht, waardoor er minder belasting is op de draagconstructie van de bedrijfshal.

Om ervoor te zorgen dat het nieuwe dak veilig en toegankelijk is, zijn er ook nieuwe veiligheidsvoorzieningen geïnstalleerd. Er zijn bijvoorbeeld dakrandbeveiligingen geplaatst om te voorkomen dat mensen van het dak vallen. Daarnaast zijn er daktoegangen en lichtkoepels geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat het dak gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud en eventuele toekomstige installaties.

Tijdens de werkzaamheden heeft NL DAK & SOLAR alles in het werk gesteld om de overlast voor het bedrijf Snapback Evenemententechniek en haar werknemers tot een minimum te beperken.

Er werden afspraken gemaakt over de werktijden en de toegang tot de bedrijfshal. Hierdoor kon het bedrijf gewoon doorgaan met haar dagelijkse werkzaamheden, terwijl het dak werd vervangen.

Het vervangen van het dak heeft verschillende voordelen opgeleverd voor het bedrijf.

Allereerst is het nieuwe dak duurzaam en energiezuinig, waardoor het bedrijf kan besparen op haar energiekosten. Daarnaast is het nieuwe dak veiliger en toegankelijker, wat de veiligheid en het onderhoudsgemak verbetert. Tot slot heeft het nieuwe dak een frisse uitstraling en zorgt het voor een verbeterde isolatie van de bedrijfshal.

Al met al is het vervangen van het dak van een bedrijfshal een grote en uitdagende klus.

Door gebruik te maken van duurzame materialen en veiligheidsvoorzieningen, kan het bedrijf echter profiteren van verschillende voordelen. NL DAK & SOLAR heeft bewezen dat ze in staat zijn om deze uitdaging aan te gaan en te zorgen voor het gebruikt van duurzame oplossingen

Duurzame dakmaterialen worden steeds populairder, niet alleen vanwege hun milieuvoordelen, maar ook vanwege de kostenbesparingen die ze opleveren. Door het gebruik van duurzame materialen zoals geïsoleerde stalen dakpanelen kan er worden bespaard op de energiekosten van een bedrijf. Deze panelen hebben namelijk een hoge thermische isolatiewaarde, waardoor warmteverlies wordt verminderd en de bedrijfshal in de winter warmer blijft. In de zomer werkt de isolatie ook andersom, namelijk dat de warmte juist buiten wordt gehouden.

Naast de energiebesparingen levert het gebruik van duurzame materialen ook voordelen op voor het milieu. Geïsoleerde stalen dakpanelen zijn 100% recyclebaar en hebben een lange levensduur, waardoor er minder afval en CO2-uitstoot ontstaat in vergelijking met traditionele dakmaterialen. Bovendien kan het gebruik van duurzame materialen bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van een bedrijf, wat kan leiden tot een betere reputatie en klanttevredenheid.

Veiligheid is ook een belangrijke factor bij het vervangen van een dak van een bedrijfshal. Tijdens het vervangen van het dak moeten de veiligheidsvoorzieningen optimaal zijn om de risico’s te minimaliseren. Bij dit project heeft NL DAK & SOLAR bijvoorbeeld dakrandbeveiligingen geplaatst om te voorkomen dat mensen van het dak vallen. Daarnaast zijn er daktoegangen en lichtkoepels geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat het dak gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud en eventuele toekomstige installaties.

Naast de veiligheidsvoorzieningen is het belangrijk om te zorgen voor een goede planning van de werkzaamheden.

Het vervangen van het dak kan namelijk verstoring veroorzaken voor het bedrijf en haar werknemers. Door afspraken te maken over de werktijden en de toegang tot de bedrijfshal, kan er worden gezorgd voor zo min mogelijk overlast. Bij dit project heeft NL DAK & SOLAR ervoor gezorgd dat het bedrijf gewoon kon doorgaan met haar dagelijkse werkzaamheden, terwijl het dak werd vervangen.

Het vervangen van het dak van een bedrijfshal kan een grote uitdaging zijn, maar door gebruik te maken van duurzame materialen en veiligheidsvoorzieningen kan er worden gezorgd voor energiebesparingen, milieuvoordelen en veiligheid. Met de juiste planning en uitvoering van de werkzaamheden kan het bedrijf doorgaan met haar dagelijkse werkzaamheden, terwijl het dak wordt vervangen. Dit project bij de bedrijfshal aan de Osnabrückstraat in Deventer is een goed voorbeeld van hoe een succesvolle dakvervanging kan worden uitgevoerd.

[wdi_feed id=”1″]
Contact Form

blog over Dak van een bedrijfhal isoleren in Deventer

Het isoleren van een dak van een bedrijfshal is een slimme investering die vele voordelen met zich meebrengt. Het vermindert niet alleen het energieverbruik en de bijbehorende kosten, maar zorgt ook voor een comfortabeler binnenklimaat en verhoogt de waarde van het pand. In dit blog zullen we kijken naar de voordelen van het isoleren van het dak van een bedrijfshal in Deventer en enkele opties bespreken voor isolatiemateriaal.

Waarom een bedrijfshal dak isoleren?

Een goed geïsoleerd dak van een bedrijfshal biedt verschillende voordelen. Ten eerste helpt het energiekosten te besparen door de hoeveelheid warmte die ontsnapt door het dak te verminderen. Het betekent ook dat er minder koeling nodig is om de temperatuur in de zomermaanden onder controle te houden. Een goed geïsoleerd dak draagt ook bij aan een comfortabeler binnenklimaat door de temperatuur in de winter op een constant niveau te houden. Bovendien kan een goed geïsoleerd dak bijdragen aan een betere geluidsisolatie en verhoogt het de waarde van het pand.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal beschikbaar voor het isoleren van het dak van een bedrijfshal. De keuze voor het juiste materiaal hangt af van verschillende factoren, waaronder het budget, de toepassing en de gewenste isolatiewaarde. Enkele veelgebruikte opties zijn:

  1. Glaswol – Glaswol is een van de meest gebruikte isolatiematerialen voor daken. Het is relatief goedkoop, gemakkelijk te installeren en biedt goede isolatiewaarden. Daarnaast heeft het ook een goede geluidsisolerende werking.
  2. Steenwol – Steenwol heeft vergelijkbare eigenschappen als glaswol, maar heeft een hogere dichtheid en is daardoor iets zwaarder. Het is een duurzamer en brandveiliger materiaal.
  3. PIR – PIR staat voor Polyisocyanuraat en is een hoogwaardig isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Het is een licht en gemakkelijk te verwerken materiaal en biedt uitstekende thermische prestaties.
  4. EPS – EPS (geëxpandeerd polystyreen) is een licht materiaal dat veel gebruikt wordt in de bouw. Het is relatief goedkoop en biedt een goede thermische isolatie.

Het kiezen van het juiste isolatiemateriaal hangt af van de specifieke eisen en wensen voor het project, evenals van het budget. Laat u daarom goed adviseren door een expert.

Conclusie

Het isoleren van het dak van een bedrijfshal is een investering die zichzelf terugverdient in de vorm van energiebesparing en een verbeterd binnenklimaat. Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Laat u daarom goed adviseren bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke situatie.