Wat kost een nieuw dak

Ons doel in dit artikel is om u te helpen de vraag ” hoeveel kost het om een ​​plat dak te vervangen ” te begrijpen en tegelijkertijd de exacte kosten op te splitsen die gepaard gaan met het repareren of vervangen van een plat dak.

Er zijn veel verschillende factoren die een rol spelen bij het berekenen van een kostenraming voor een plat dak, maar we zullen proberen het hele proces te vereenvoudigen.

Van kostenvoorbeelden tot de beste soorten platte daksystemen, we gaan diep in op het zorgen dat u alles heeft wat u nodig heeft om de best mogelijke beslissing te nemen voor uw individuele woning.

De onderstaande afbeelding toont een project voor platte daken dat ons team van NL DAK & SOLAR heeft voltooid in de buurt van Exeter in Devon. De reden voor het weergeven van deze afbeelding is om te laten zien dat we dagelijks met platte daken te maken hebben en om een ​​reeks veelgestelde vragen van onze klanten te krijgen, en om onze praktijkervaringen aan u door te geven.

HOEVEEL KOST HET OM EEN ​​PLAT DAK TE VERVANGEN
HOEVEEL KOST HET OM EEN ​​PLAT DAK TE VERVANGEN

Wat kost het vervangen van een plat dak?

In dit artikel willen we u helpen het volgende te begrijpen:

 • Wat is een plat dak?
 • Wat zijn de voordelen van een plat dak?
 • Wanneer is een plat dak aan vervanging toe?
 • Reparatie versus vervanging – wat is het beste?
 • Kostengids voor vervanging van platte daken
 • Kostenoverzicht reparatie platte daken
 • Andere kosten om te overwegen
 • Beste soorten platte daksystemen
 • Hoe een platte dakdekker te kiezen

Wat Is Een Plat Dak?

Veel huizen en commerciële gebouwen in Nederland hebben een gemeenschappelijk kenmerk: een plat dak.

Mensen denken vaak dat platte daken volledig plat zijn, maar ze hebben wel een heel lichte helling om regenwater efficiënt af te voeren. Het laatste wat iemand wil, zijn waterpoelen op het platte dak, wat leidt tot de gestage afbraak en het verval van het materiaal zelf.

Platte daken zijn typisch te vinden op aanbouw, garages, dakkapellen, balkons, carports en bijgebouwen. Ze kunnen zeer kosteneffectief zijn en iets flexibeler dan een traditioneel hellend daksysteem .

Veel van onze klanten denken dat platte daken niet zo duurzaam zijn als leien en dakpannen, maar wij denken daar anders over.

Als de juiste materiaal-, systeem- en dakdekker wordt gekozen, met de juiste keuringen zoals 470

, kan een plat dak meer dan 25 jaar meegaan.

Als je deze levensduur versus de kosten combineert, zie je dat een systeem voor platte daken vaak een goede keuze is voor bepaalde soorten gebouwen en gebruikssituaties. Als u niet zeker weet of u een plat dak of een schuin dak moet kiezen, neem dan gerust contact op met NL DAK & SOLAR voor advies en schattingen van platte daken.

Dus nu we precies hebben besproken wat een plat dak is en waar ze meestal te vinden zijn, laten we de voordelen onderzoeken…

Voordelen Van Een Plat Dak

Er zijn veel voordelen verbonden aan het plaatsen van een nieuw of het vervangen van een oud plat dak. Er zijn goede redenen waarom ze een van de meest populaire systemen in Nederland zijn.

 • Kosteneffectiviteit – een plat dak kost meestal minder tijd om te installeren en vereist minder materialen dan een hellend dak. Dit betekent dat het minder kost om te installeren of te vervangen. Dit hangt natuurlijk volledig af van de grootte van het gebied, materiaalgebruik, toepassingstechnieken, commercieel versus huishoudelijk en diverse andere factoren.
 • Flexibiliteit – eenvoudig te installeren op de meeste daktypes en -afmetingen om te helpen bij het opvangen van de natuurlijke samentrekking en uitzetting van bouwbewegingen.
 • Duurzaamheid – met het juiste materiaal / systeem gekozen, kunt u verwachten dat een plat dak zeer duurzaam is, lang meegaat en bescherming biedt tegen schadelijke UV-stralen.
 • Weinig onderhoud – vergelijkbaar met het bovenstaande punt, afhankelijk van het systeem, kunt u na installatie op een plat dak nauwelijks onderhoud verwachten. Houd er rekening mee dat dit afhankelijk is van de kwaliteit van degene die het platte dak heeft geplaatst. Verderop in dit artikel laten we u zien hoe u een gerenommeerde platte dakdekker kiest om het potentiële kostenrisico te vermijden dat u geld verliest door een slechte aannemer in te huren om uw platte dak te bouwen.
 • Extra leefruimte – u kunt zelfs een plat dak gebruiken om extra ruimte toe te voegen aan uw woning of bedrijfsgebouw (afhankelijk van het systeem). Milieuvriendelijke groendaken bieden bijvoorbeeld ultieme veelzijdigheid doordat de eigenaar een dakterras, tuin en paden met echte vegetatie kan hebben.

Sommige van onze klanten vragen vaak of er “aanzienlijke nadelen” zijn aan de keuze voor een plat dak? We willen volkomen eerlijk tegen u zijn door dit op te splitsen. Als je een gerenommeerd dakdekkersbedrijf hebt gekozen met de juiste accreditaties, beoordelingen en goedkeuringen, dan zou je goed moeten zijn om te gaan.

Hier bij NL DAK & SOLAR hebben onze dakdekkers in Exeter bijvoorbeeld certificeringen/goed opgeleid personeel.

We hebben echter talloze gevallen gezien waarin een klant in eerste instantie had gekozen voor het “goedkopere alternatief” om later meerdere problemen te ontdekken (bijv. daklekken, scheuren, waterpoelen, enz.). 9 van de 10 keer zullen de meeste mensen iets slechts zeggen over platte daken op basis van hun eigen negatieve ervaringen uit het verleden. We begrijpen dat het buitengewoon frustrerend is als je iemand hebt vertrouwd om een ​​taak correct uit te voeren, en er later achter komt dat hij of zij slecht heeft gepresteerd.

Als je er op de harde manier achter hebt moeten komen en dit artikel leest vanwege een ‘malafide dakdekker’, bel ons dan gerust voor advies . Er kunnen opties beschikbaar zijn waarbij u niet nog eens € 2000 of meer hoeft uit te geven om het te vervangen.

Vervangingskosten voor platte daken door NL DAK & SOLAR (Exeter, Devon)
NL DAK vervanging plat dak

Hoe Weet U Wanneer Uw Platte Dak Aan Vervanging Toe Is?

De meeste factoren om te beslissen of u een plat dak moet vervangen , lijken misschien voor de hand liggend, en dat zijn ze ook. Hoe dan ook, we willen ervoor zorgen dat u begrijpt of u een geschatte reparatiekosten voor platte daken of vervangingskosten voor platte daken moet vinden.

Voordat we erin duiken, deze punten zijn gemaakt op basis van onze eigen ervaringen van platte dakdekkers in de afgelopen 25 jaar.

Sommige van onze vorige klanten hadden hun dak met rust gelaten terwijl ze op de hoogte waren van een kleine lekkage of schade . Doe dit alsjeblieft niet. Door uw platte dak gedurende langere tijd te laten lekken verzwakt niet alleen het hout door rotting, maar kan dit in de toekomst leiden tot veel hogere vervangingskosten .

1) Lekkend plat dak

Slecht onderhouden = plat dak vervangen

Ik weet dat dit misschien niet is wat u wilt horen, maar meestal hebben we een klus uitgevoerd met een aanzienlijk lekprobleem met een plat dak , dat we moesten vervangen. Normaal gesproken zouden we het materiaal (bijv. Bitumen) van het oppervlak moeten verwijderen om het dakhout te inspecteren en voor andere interne waterschade.

We raden ten zeerste aan om een ​​gekwalificeerde dakdekker de structuur van het gebouw te laten inspecteren om er zeker van te zijn dat het solide genoeg is om de vervanging te installeren. Controleer bijvoorbeeld of het dakhout niet aan het rotten is of veel vocht/schimmel heeft.

2) Waterdoorslag en overstromingen

Plat dak reparatie / vervanging

Dit kan een redelijk goedkope klus zijn. Dit probleem doet zich voor wanneer u ziet dat uw platte dak waterpoelen verzamelt in plaats van af te voeren in de dakgoten. Het is absoluut noodzakelijk dat u uw toonhoogte enigszins verandert om ervoor te zorgen dat het water van het oppervlak wegvloeit.

Naast ons gemeenschappelijke oordeel willen we echter zeggen dat dit afhangt van hoe lang de waterpoelen en overstromingen al plaatsvinden. Als het water te lang en consequent blijft staan, hebben we ontdekt dat er lekkages en rotting kunnen optreden. Als dit is gebeurd, moet u mogelijk investeren in een nieuw plat dak.

Referentie: NLDAK

3) Ongewenste vegetatiegroei

Algemeen oordeel = reparatie plat dak

Als u de groei van mos, algen, schimmels of ander onkruid begint te zien, is het misschien tijd om uw platte dak te laten vervangen. Dit probleem treedt normaal gesproken op als gevolg van een opeenhoping van water waar dit type vegetatie gedijt. Soms kan het zo diep zijn dat u het hele dak moet vervangen om te voorkomen dat de ongewenste begroeiing binnen een paar maanden terugkeert.

4) Kraken, uitrekken en blaren

Plat dak vervangen

Dit is het laatste wat iemand op zijn dak wil zien en het is een zeer duidelijk teken dat uw platte dak dringend aan een upgrade toe is. Na verloop van tijd worden de materialen blootgesteld aan barre weersomstandigheden en UV-stralen, waardoor de waterdichte lagen barsten en wegscheuren. Dit hebben we al vaker gezien op rubberen platte daken zoals EPDM.

Dit geldt ook voor elke bouwbeweging. Als u merkt, vooral bij een ouder pand, dat de structuur zelf is verplaatst, leidt dit vaak tot scheuren en barsten in het materiaal van het platte dak.

5) Verouderd systeem voor platte daken

Common Verdict = plat dak vervangen

Vergeleken met zelfs 10 jaar geleden zijn er zoveel technologische vorderingen gemaakt als het gaat om platte daksystemen. Tegenwoordig zijn er zoveel opties beschikbaar waar mensen uit kunnen kiezen dat het vaak lastig kan zijn om de beste materialen voor uw gebruik vast te pinnen.

Wanneer een plat dak oud wordt, zal het tekenen van slijtage vertonen, zoals we hierboven hebben besproken. Met een gediplomeerde dakdekker moet u uw platte dak tegen een redelijke prijs kunnen opknappen.

Hier bij NL DAK & SOLAR raden we normaal gesproken 2-laags platte daksystemen aan: 

Hieronder leggen we de voor- en nadelen van deze systemen uit en hoeveel het kost om er een plat dak mee te vervangen.

Vervangingskosten Plat Dak

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het maken van een schatting voor de kosten van platte dakbedekkingen en vervanging.

 • Welk plat daksysteem en welke materialen u kiest
 • Hoe gemakkelijk is het dak te bereiken
 • De oppervlakte van het platte dak in M2
 • De locatie van uw project (Zuidoost is bijvoorbeeld duurder dan Noordoost)
 • Dakdekkersbedrijven verschillen in kosten
 • Kosten verwijderen oude platte daken
 • Overige afvalverwijderingskosten (meestal afgehandeld door aannemer)

Vervangingskosten enkellaags plat dak

Enkellaags is onze keuze geweest voor het vervangen van platte daken. Dus hoeveel kosten enkellaagse platte daken?

Het antwoord is… het hangt ervan af!

Allereerst zullen we iets uitleggen over wat enkellaagse platte daken zijn en waarom ze onze eerste materiaalkeuze zijn.

Het enkellaagse systeem werkt uitstekend voor bijna elk type toepassing, inclusief nieuwbouw, platte daken voor uitbreiding, platte daken voor garages, enz. Neem contact met ons op om een ​​beter idee te krijgen van de kosten om een ​​plat dak te vervangen door een enkellaags dak.

Het is extreem sterk, duurzaam en de flexibele PVC-platen zijn gemaakt van voornamelijk gelast synthetisch polymeer, dus het is volledig naadloos en dus waterdicht. Bovendien maken de ontvangen voordelen, zoals isolatie, dit een eerste keuze voor het vervangen van uw plat dak.

Vervangingskosten enkellaags plat dak:

Er zijn 2 toepassingsmethoden en de kosten variëren afhankelijk van de toepassingsmethode.

2-laags aangebrachte prijs = € 80 per m2 – € 120 per m2

1-laags aangebrachte prijs = € 60 per m2 – € 80 per m2

Klik hier voor een gratis offerte voor het vervangen van een plat dak .

Dakdekker in Nijmegen - NL DAK & SOLAR
Dakdekker in Nijmegen – NL DAK & SOLAR

Vilt plat dak vervangingskosten

Wat kost een vilten plat dak vervangen? Nogmaals, hangt af van de grootte van het dak.

In sommige gevallen raden we het gebruik van vilt af voor grotere dakoppervlakken (m2) en over te stappen op een enkellaags systeem. We hebben gezien dat mensen € 1.200 + btw in rekening brachten tot € 12.000 + btw. Wees voorzichtig door ervoor te zorgen dat u eerst een paar offertes krijgt om de prijzen te vergelijken.

LET OP: GOEDKOPE PRIJZEN VOOR PLATTE DAK BETEKENEN MEER DAN WAARSCHIJNLIJK LAGE KWALITEIT !

Vilten plat dak vervangingskosten :

Er zijn 2 toepassingsmethoden en de kosten variëren afhankelijk van de toepassingsmethode.

Warm aangebrachte prijs = € 120 per m2 – € 160 per m2

Koud aangebrachte prijs = € 80 per m2 – € 100 per m2

Klik hier voor een gratis offerte voor platte daken vandaag.

Vervangingskosten voor vloeibaar plat dak

Onze vloeibare systemen zijn typisch koud aangebracht, zeer waterdicht en naadloos passend, veelzijdig en ideaal voor meerdere gebruikssituaties, waaronder balkons, looppaden, gebieden met veel verkeer, dakterrassen, nieuwe uitbreidingsdaken, enz.

Hoeveel kost een vloeibare vervanging van een plat dak?

Hotmelt-systeemprijs = € 90 per m2 – € 100 per m2

Prijs vloeistofsysteem = € 130 per m2 – € 150 per m2

Contact Form
Vervangingskosten platte daken
Vervangingskosten platte daken

Vervangingskosten groendak

Een groen plat dak is een levensecht, levend, milieuvriendelijk systeem dat de natuur stimuleert, opgaat in de natuurlijke omgeving, de esthetiek van een woning verbetert en de thermische en akoestische prestaties van een gebouw verbetert. Er zijn veel voordelen van een groendak en we kunnen het voor u ontwerpen op basis van uw behoefte.

Omdat er zoveel opties voor groene daken zijn, is het erg moeilijk om een ​​exacte prijs vast te stellen, maar we hebben gezien dat deze variëren van € 80 per m2 tot € 140 per m2. Nogmaals, nogmaals, dit hangt af van de grootte van het dak, de specificaties en de gevraagde hoeveelheid vegetatie (plus use case).

Vervangingskosten groen plat dak:

Groene Sedumdeken voor plat dak = € 55 per m2 – € 70 per m2

Substraat groen plat dak Prijs = € 70 per m2 – € 100 per m2

Klik hier voor een gratis groen plat dak offerte vandaag nog.

Reparatiekosten Plat Dak

In plaats van u een willekeurig cijfer te geven voor de gemiddelde reparatiekosten van een plat dak (wat bijna onmogelijk is zonder te kijken), denken we dat het beter is om u een checklist te geven die u kunt volgen om u voor te bereiden om contact op te nemen met een dakdekkersbedrijf.

Een plat dak moet worden gerepareerd als u last heeft van waterlekken, interne schade, houtrot, waterplassen, enz.

Over het algemeen geldt dat als een plat dak te lang blijft staan ​​met een van de bovenstaande problemen, dit ertoe zal leiden dat de reparatiekosten aanzienlijk hoger worden. Als u bijvoorbeeld een waterlekkage op een plat dak gedurende 1 jaar heeft laten liggen, kan dit van invloed zijn op de structurele degelijkheid van een gebouw doordat het houten hout eronder door water rot.

Hier is een doe-het-zelf inspectiechecklist voor platte daken die u kunt volgen om te bepalen of u reparatie of vervanging van platte daken nodig heeft:

 1. Tekenen van lekke banden , bijvoorbeeld een roestige spijker.
 2. Scheuren, scheuren en barsten – meestal als gevolg van barre weersomstandigheden, UV-stralen en bewegingen van gebouwen in de loop van de tijd.
 3. Beschadigd of ontbrekend knipperen
 4. Zichtbare doorbuiging – normaal gesproken in het midden van het dak.
 5. Waterplassen en lekken
 6. Defecte dakgoten en regenpijpen
 7. Geen afdichting of gaten tussen de lagen
 8. Tijdsduur dat het probleem zich heeft voorgedaan – of sinds de laatste upgrade

Als u kunt zien dat u een van deze problemen heeft, is het misschien tijd om een ​​gekwalificeerde platte dakdekker te bellen voor verdere inspectie. Afhankelijk van de omvang van het probleem kunnen de reparatiekosten van een plat dak variëren van € 150 tot enkele € 1000 .

Pas Op Voor Aannemers

We zien dat sommige van onze klanten de ongelukkige fout hebben gemaakt om met een lokale aannemer in zee te gaan, die precies leek te weten wat ze aan het doen waren.

Als u vraagt ​​hoeveel het kost om een ​​plat dak te vervangen, moet u niet alleen kijken naar de punten die we eerder in dit artikel hebben besproken, maar ook naar hoe bekwaam en gekwalificeerd de aannemer is.

Om u mogelijk te helpen het risico te beperken dat u in deze ‘valstrik’ valt die deze zogenaamde malafide handelaars gebruiken, hebben we een lijst met vragen opgesteld die u zou moeten stellen.

 • Hoe lang ben je al bezig met het vervangen van platte daken?
 • Wat zijn de gemiddelde kosten voor het vervangen van een plat dak?
 • Welke kwalificaties heb je? (vraag om bewijs)
 • Welke accreditaties en goedkeuringen heeft u? (deze verschillen van kwalificaties en zijn vaak moeilijker te verkrijgen, dus de arme handelaars zullen de groten verdelen).
 • Vraag naar eerdere klantrecensies en indien mogelijk nummers om te sms’en of te bellen om de legitimiteit te bevestigen.
 • Vraag naar foto’s of video’s van eerdere klussen op platte daken waaraan ze hebben gewerkt.
 • Vraag een volledige offerte aan met daarin de exacte te gebruiken materialen en arbeidskosten.
 • Wordt het oude platte dakmateriaal (vb. vilt) verwijderd voor de nieuwe laag.
 • Zijn er nog andere bijkomende kosten die niet in de offerte zijn opgenomen?

Als een van deze belangrijke vragen vaag of zonder het juiste bewijs wordt beantwoord, kunt u naar het volgende dakdekkersbedrijf gaan om uzelf de mogelijke kosten te besparen van het moeten corrigeren van fouten die zijn gemaakt door een slecht opgeleide vakman.

Conclusie – Een Plat Dak Vervangen Kosten?

Om te concluderen hoeveel het kost om een ​​plat dak te vervangen, hebben we onderzocht wat een plat dak precies is, de voordelen van platte daken, hoe te weten of een plat dak moet worden vervangen, gemiddelde kosten voor vervanging van platte daken en gemiddelde kosten voor reparatie van platte daken.

We begrijpen dat u misschien nog een aantal andere vragen voor ons heeft, zoals hoe lang gaat een plat dak mee? Lekken platte daken meer? Hoe vaak moet een plat dak vervangen worden? Zijn platte daken duur? Zijn platte daken brandveilig? Zijn platte daken verzekerd? Hoe vaak moet je een plat dak afdichten? Wat is het beste materiaal voor platte daken?

WIJ ZIJN NIET BEPERKT TOT LOCATIE en helpen u graag bij projecten in Nederland.