Hoeveel kost het vervangen van een garagedak in 2023?

Wanneer u uw auto of andere voorwerpen in uw garage opbergt, wilt u er zeker van zijn dat uw dierbare spullen droog en vochtvrij blijven. Daarom is een goed geïnstalleerd garagedak zo belangrijk. Als uw garage lekt en u vochtproblemen heeft, moet u een professioneel advies inwinnen over de vraag of het dak gerepareerd of volledig vernieuwd moet worden.

In deze gids kijken we naar:

  • Hoeveel zijn kosten garagedaken
  • Wat beïnvloedt de kosten van een garagedak
  • Hoe u geld kunt besparen op een nieuw garagedak
  • Wat is het beste materiaal voor een garagedak?
  • Hoe u een professional kunt vinden en inhuren om de klus voor u te klaren

Als u denkt dat uw garage wel wat weerbestendigheid kan gebruiken, lees dan verder om erachter te komen hoe u het werk op de meest kosteneffectieve manier kunt laten uitvoeren.

Onderwerpen

Hoeveel kosten het vervangen van garagedaken?

Laten we om te beginnen eens kijken naar de gemiddelde kosten van nieuwe en vervangende garagedaken om u een idee te geven van het budget.

GARAGEFORMAATDAKBEDEKKINGSMATERIAALTOTALE GESCHATTE KOSTENVEREISTE TIJD
enkele garageBitumen€ 700 tot € 1.0001 dag
dubbele garageBitumen€ 1.175 tot € 1.6502 dagen
enkele garageEPDM€ 800 tot € 1.0801 dag
dubbele garageEPDM€ 1.410 tot € 1.9752 dagen
enkele garagePVC€ 1.450 tot € 2.0001 dag
dubbele garagePVC€ 2.300 tot € 3.1002 dagen

In deze kosten zijn arbeidskosten inbegrepen, die zijn gebaseerd op twee dakdekkers  die samenwerken.

Beginnend met het meest kosteneffectieve dakmateriaal, Bitumen dakbedekking, laten we eens kijken naar de prijzen voor een dakvervanging op zowel enkele als dubbele garages. De enkele garage zal ongeveer een dag in beslag nemen en kost tussen de € 700 en € 1.000, terwijl een dubbel garagedak iets meer kost, tussen de € 1.175 en € 1.650.

Deze kosten zijn voor installatie op een bestaand dak met vlonders die in goede staat verkeren. Als de vlonders moeten worden vervangen, zullen de totale kosten stijgen, waarbij elke vervangende vlonder ongeveer € 50 kost. Het vervangen van de hele dakbedekking kost ongeveer € 300 tot € 400 voor de enkele garage en € 600 tot € 800 voor de dubbele garage.

Als we vervolgens kijken naar vervangingen van EPDM daken, stijgt de prijs iets voor de enkele garage tot € 800 tot € 1.080, en € 1.410 tot € 1.975 voor de dubbele garage. Nogmaals, deze kosten zijn voor installatie op een bestaand dak met stevige dakbeschoten – als de dakplanken moeten worden vervangen, zal dit de prijs verhogen.

Laten we tot slot eens kijken naar de duurste dakoptie, namelijk PVC. De gemiddelde kosten van een vervangend dak van PVC (GVK) voor een enkele garage liggen tussen € 1.450 en € 2.000, en tussen € 2.300 en € 3.100 voor een dubbele garage.

Deze materiaalkosten omvatten alle benodigde afwerkingen en omvatten ook de kosten voor het plaatsen van nieuwe OSB-platen. Afvalverwijdering wordt berekend op basis van uw eigen vervoer en het brengen van het afval naar een afvalverwerking plaats – anders kunt u tussen € 150 en € 200 betalen om een ​​container te huren.

Bent u klaar om te beginnen met uw dakrenovatie? NL DAK & SOLAR kan u helpen bij het vinden van de juiste dakdekker.

Klik op de onderstaande knop om offertes van meerdere vakmensen bij u in de buurt te vergelijken en mogelijk geld te besparen op uw project:

Contact Form

Wat beïnvloedt de kosten van een garagedak?

Verschillende factoren kunnen de kosten van een garagedak beïnvloeden. We zullen deze factoren hieronder nader bekijken om u te helpen begrijpen welk soort budget u nodig heeft voor uw project.

Het materiaal dat u gebruikt

Er zijn drie veelgebruikte materialen voor garagedaken: EPDM, Bitumen en PVC.

Een enkel garagedakBitumen is het goedkoopst en kost tussen de € 700 en € 1.000 om te installeren inclusief materialen. Dit is een geweldige optie als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke oplossing.

PVC daarentegen is veel duurder met een gemiddelde prijs tussen € 1.450 en € 2.000 om te leveren en te monteren. Dit komt door de kwaliteit van het materiaal, dat ongeveer 20 jaar meegaat.

Als u op zoek bent naar iets in het middensegment, is EPDM een goede optie, omdat het kosteneffectief is en lang meegaat – tot 50 jaar als het goed wordt onderhouden. Een enkele EPDMen dakgarage kost tussen de € 800 en € 1.080.

Er zijn andere materialen beschikbaar als u iets anders wilt, zoals tegels van beton, klei of leisteen, evenals metalen en plastic daken.

Betontegels kosten ongeveer € 20 tot € 40 per vierkante meter en kunnen na plaatsing een ongelooflijk duurzame afwerking geven die meer dan 50 jaar meegaat. Ze zijn echter veel zwaarder dan andere dakmaterialen, dus voordat u uw dakdekker monteert, moet u ervoor zorgen dat de basisstructuur van uw dak stevig is en het extra gewicht kan dragen.

Kleitegels hebben een vergelijkbare prijs als beton en hebben een vergelijkbaar profiel, omdat ze zwaarder zijn dan andere materialen. Ze zijn duurzaam en weerbestendig door de jaren heen en geven elk huis een traditionele uitstraling.

De kosten voor leistenen tegels zijn afhankelijk van de stijl waar je voor kiest – prijzen kunnen variëren van € 30 tot € 40 per vierkante meter. Hoewel ze lichter zijn dan tegels van klei en beton, bieden ze nog steeds een traditionele uitstraling met een goede duurzaamheid en weersbestendigheid, hoewel ze in de loop der jaren meer vatbaar zijn voor barsten.

Garagedaken van metaal en kunststof worden steeds populairder vanwege hun lagere prijs, vanaf respectievelijk € 15 en € 20 per vierkante meter. Hoewel hun duurzaamheid misschien niet zo groot is als die van andere materialen, zijn ze handig voor schuine daken en veel lichter dan andere stijlen.

De staat van uw bestaande dak

De staat van uw originele garagedak heeft invloed op uw vervangingskosten. Dit komt door de tijd die nodig is om het bestaande dak te verwijderen – sommige dakmaterialen kunnen harder blijken te zijn dan andere.

Heeft u bijvoorbeeld een garagedak van asbest – gebruikelijk in oudere garages – dan lopen uw vervangingskosten flink op. Asbest moet door specialisten worden verwijderd om te voorkomen dat de gevaarlijke deeltjes worden verstoord en mag niet worden geprobeerd door iemand anders dan een professional.

Om een ​​asbestdak uit uw garage te laten verwijderen, kunt u kosten verwachten van ongeveer € 380 voor een enkel garagedak en € 750 voor een dubbele garage, met hogere prijzen in hoofdsteden. Raadpleeg onze speciale gids voor meer informatie over asbestverwijdering .

De vorm van uw garagedak

Als u een plat garagedak heeft, zijn uw kosten lager dan bij een schuin dak.

Als de toegang tot uw garagedak lastig blijkt te zijn, kunnen uw kosten verder oplopen, zeker als er steigers of professionele werkapparatuur op hoogte nodig is.

Hoewel een plat dak goedkoper is, kan het op de lange termijn voordeliger zijn om een ​​schuin dak te hebben, omdat het de kans op vochtproblemen of stilstaand water door de jaren heen verkleint. Een schuin dak kan ook esthetisch aantrekkelijker zijn als dat een overweging voor u is.

Of u het oude dak moet strippen

Soms hoeft u het dak niet te strippen en kunt u een nieuw dak op het oude leggen. Dit is echter niet altijd van toepassing als u een dak van PVC heeft .

Het strippen van een garagedak bespaart u een paar uur arbeid als u het zelf doet of het kan worden opgenomen in de offerte voor een vervangend garagedak. Houd er rekening mee dat als u denkt dat er asbest in uw bestaande dak aanwezig is, of als u weet dat dit het geval is, u niet zelf moet proberen het te verwijderen, aangezien dit gevaarlijk kan zijn voor uw gezondheid en alleen door een professional mag worden geprobeerd.

Huur overslaan

Als u uw oude dak eraf gaat halen, is het verstandig om een ​​afvalcontainer te huren om het afval te laten afvoeren. Het huren van een minicontainer kan tussen € 90 en € 130 kosten, en een middelgrote skip kan tussen € 200 en € 250 kosten, maar moet mogelijk meer betalen als u in Amsterdam woont.

Vraag bij het verzamelen van offertes van uw dakdekkers of de huur van de container bij de prijs is inbegrepen. Dit kan iets zijn dat u gemakkelijk kan betrappen en onverwachte kosten aan uw rekening kan toevoegen.

Als u PVC laat plaatsen

Als u PVC gebruikt, moet het dak volledig worden gestript. De dakdekker plaatst dan nieuwe balken en planken.

Sommige dakdekkers zullen PVC leggen door ‘overboarding’, dat wil zeggen wanneer nieuwe planken over de oude planken worden gelegd, maar de meningen zijn verdeeld over welke methode het beste is bij het gebruik van PVC. Vraag uw dakdekker om advies.

Hoe kan ik geld besparen op een nieuw dak voor mijn garage?

Het vergelijken van offertes is een geweldige manier om mogelijk de kosten van uw dakproject te verlagen. NL DAK & SOLAR kan u helpen offertes te krijgen van meerdere dakdekkers bij u in de buurt, zodat u iemand kunt vinden die bij uw budget past.

Een geweldige manier om de kosten van uw dakvervanging te verlagen, is door het dak zelf te leggen als u bekwaam bent in doe-het-zelf, omdat dit u arbeidskosten bespaart. Dit komt met een voorbehoud – als u vermoedt dat er asbest aanwezig is in uw bestaande dak, mag u het niet zelf aanraken en een professional laten behandelen, ongeacht de kosten.

Het is ook vermeldenswaard dat als u uw balken en planken moet vernieuwen, het de moeite waard is om een ​​professional te laten komen om de klus te klaren – vooral als u een zwaarder materiaal laat installeren, zoals klei of betonnen tegels, aangezien de constructie gezond zijn om het gewicht te dragen.

Als uw oude dak moet worden gestript, kunt u dit zelf doen en vervolgens een professional inschakelen om de rest van het werk te doen. Zelf een dak strippen bespaart u tussen de € 75 en € 100, maar dan moet u wel het afval afvoeren.

Wat is het beste materiaal voor een garagedak?

Om u een idee te geven van het beste materiaal voor uw vervangingsproject voor garagedaken, laten we eens kijken naar de belangrijkste voor- en nadelen van elk type. Het beste materiaal voor uw garagedak hangt af van wat u van uw dak wilt, uw locatie en het budget waaraan u werkt.

TYPE DAKBEDEKKINGVOORDELENNADELEN
Bitumen-Minder duur dan andere dakbedekkingsmaterialen
-Lichtgewicht en eenvoudig te installeren
-Kan worden gesneden om lastige vormen aan te passen
– Houdt mogelijk niet goed stand bij zware weersomstandigheden
– Gaat ongeveer 10 tot 15 jaar mee, dus minder lang dan EPDM of PVC
– Kan gemakkelijk scheuren
EPDM-Kostenbesparend -Brandwerend -Onderhoudsarm -Milieuvriendelijk
-Scheurvast
-Gaat
ongeveer 50 jaar mee
-Moet regelmatig worden schoongemaakt
-Niet zo mooi als PVC
-Kan moeilijk te installeren zijn op daken met schoorstenen en ventilatieopeningen
PVC-Lichtgewicht en flexibel
-Duurzaam, gaat 20 jaar of langer
mee -Minder kans op fouten
-Duur in vergelijking met EPDM of Bitumen
-Niet geschikt voor grote oppervlakken
-Kan niet worden geplaatst in vochtige of regenachtige omstandigheden
-Je kunt geen PVC op spaanplaat of multiplex leggen, er zijn nieuwe OSB-platen voor dakbedekkingen nodig
Beton-Duurzaam, gaat meer dan 50 jaar mee, mits goed onderhouden.
-Weerbestendig
-Zwaar, vereist een stevige structuur
-Kan vloeistoffen absorberen, wat leidt tot vochtproblemen als het niet goed vochtbestendig is voorafgaand aan installatie
Klei-Traditioneel uiterlijk -Langdurig
en duurzaam
-Weerbestendig
– Vergelijkbaar met beton in gewicht, een stabiele basis nodig om ervoor te zorgen dat het gewicht wordt ondersteund
– Duurt langer om te installeren in vergelijking met andere dakmaterialen, wat bijdraagt ​​aan de totale arbeidskosten
Leisteen-Esthetisch aantrekkelijk, goed voor traditionele omgevingen
-Kan helpen om warmte te verminderen in de warmere maanden
-Niet zo duurzaam als andere materialen, schilferen en barsten onder dwang
-Duurder dan andere opties
Metaal-Lichtgewicht en flexibel
-Milieuvriendelijke dakbedekking optie
-Onderhoudsarm
– Kan gemakkelijk worden ingedeukt als er iets op het oppervlak valt –
Lawaaierig als het regent – Kan
de garage in de zomer opwarmen
Plastic-Kostenbesparende optie
-Lichtgewicht en gemakkelijk om mee te werken
-Kan door een doe-het-zelver worden geïnstalleerd om de kosten te drukken
-Niet zo visueel aantrekkelijk als andere soorten daken
-Kan vlekken vertonen bij ongunstige weersomstandigheden, zoals grote hagelstenen

Beginnend met Bitumen, kunt u genieten van lagere prijzen en een lichtgewicht en flexibel materiaal dat handig is voor het vormen op lastige dakruimtes. Bitumen presteert niet zo goed in ongunstige weersomstandigheden en gaat niet zo lang mee als andere daktypes, gemiddeld zo’n 15 tot 25 jaar.

EPDM is een populair materiaal omdat het qua prijs gemiddeld is en lang meegaat. Het is ook brandwerend en kan, mits goed onderhouden, 50 jaar meegaan. Hiervoor moet het echter regelmatig worden schoongemaakt.

PVC wordt steeds populairder als dakbedekkingsmateriaal vanwege zijn duurzaamheid en uiterlijk. Het is echter niet geschikt om bovenop spaanplaat of multiplex te leggen, en er zijn nieuwe OSB-platen voor dakbedekkingen nodig, waardoor uw kosten stijgen.

Betonnen daken zijn ongelooflijk duurzaam, maar net als dakpannen van klei zijn ze zwaar en moeten ze door professionals worden geïnstalleerd. Het is ook essentieel om ervoor te zorgen dat uw dakbalken stevig zijn en het extra gewicht aankunnen zonder problemen te veroorzaken.

Leistenen daken zien er traditioneel uit en zijn favoriet bij diegenen die een typische uitstraling willen. Ze zijn echter kwetsbaarder dan andere dakpannen en kunnen gemakkelijk breken als ze verkeerd worden gehanteerd of als er op wordt gelopen, waardoor ze meer onderhoud vergen dan andere soorten.

Daken van metaal en kunststof staan ​​bekend om hun kostenefficiëntie en flexibiliteit, maar ook om hun lichte gewicht. Maar ze kunnen allebei gemakkelijk deuken als er iets op valt, en metaal kan bijzonder luidruchtig zijn als het regent.

Wat komt er kijken bij het vervangen van een garagedak?

Om u een idee te geven van wat u kunt verwachten als uw dak wordt geplaatst, laten we eens kijken naar de installatiemethoden voor daken van PVC, EPDM en Bitumen.

Voorbereiding van het dak

Allereerst zal uw vakman voor elk type dak het bestaande dakmateriaal verwijderen. Als u weet of vermoedt dat uw bestaande dak asbest bevat, probeer het dan niet zelf te verwijderen en schakel een professional in.

Als uw dak van Bitumen of EPDM is, zal uw vakman het eraf halen of een platte spade gebruiken met een hamer en een beitel, evenals een stripmes voor kleine openingen waar de spade niet past.

Als het Bitumen eraf is gaan ze de boarding inspecteren. Als het in goede staat verkeert, kan de dakdekker doorgaan en uw nieuwe dak leggen, maar als het terras in slechte staat verkeert, moet hij het verwijderen en indien nodig het hout vervangen.

De houtfilets en de vlonders worden vervolgens verwijderd met behulp van een cirkelzaag om het hout in stukken te zagen die gemakkelijk kunnen worden gehanteerd en afgevoerd. Uw dakdekker inspecteert dan de voegen, veegt ze eerst schoon en verwijdert eventuele spijkers die uit het houtwerk kunnen steken.

Het dak is nu klaar om de nieuwe vlonders te laten leggen. Uw dakdekker legt de planken met de schrijfzijde naar boven en laat een opening van 25 mm over waar het terras een aangrenzende muur raakt. Als u niet kiest voor messing en groef, moet de dakdekker een opening van 3 mm laten tussen de bekleding van elk bord en tape en verband elke plankverbinding.

Vervolgens worden de juiste afwerkingen toegevoegd en begint uw Dakdekkersbedrijf met het vegen van het dakterras. Ze gaan dan verder met het verbinden van de randen van het dak en de dakverbindingen om de randen en verbindingen te versterken.

Ze zorgen ervoor dat er geen klontjes of luchtbellen ontstaan, deze verwijderen ze door met een kleine roller over het verband te gaan.

Een dak van PVC installeren

Uw Dakdekkersbedrijf begint met het uitrollen en op maat snijden van uw rol pvc en vervolgens de lijm te verdelen. Vervolgens wordt de hars over de vlonder gerold en wordt het pvc rol aangebracht.

Hars wordt over de CSM gerold, evenals het verband en de rand, en eventuele luchtbellen worden met een roller uit het laminaat verwijderd. De Dakdekkersbedrijf moet nu 15 tot 40 minuten wachten tot het lijmlaag is uitgehard.

Als er druppels zijn, worden deze afgesneden, evenals eventuele overtollige verBitumening van de rand van de trim. Na 30 tot 60 minuten kunnen ze eventuele ruwe randen wegschuren en een toplaag aanbrengen.

Na 24 uur wachten is het laminaat droog en is het tijd om de toplaag aan te brengen om de dakbedekking te beschermen tegen weersinvloeden. De dakdekker zal dan eindigen door uw gootstukken toe te voegen.

Het installeren van een EPDM en dak bovenop een dakbeschot

Als u een EPDM en dak bovenop een terras laat installeren, zal uw dakdekker beginnen met het uitrollen van het EPDM over het terras om het te laten ontspannen – dit duurt meestal ongeveer een half uur – en wordt gedaan om ervoor te zorgen dat er geen knikken in het dak zitten. materiaal dat ervoor kan zorgen dat het ophoopt wanneer het wordt geïnstalleerd.

Zodra het membraan ontspannen is, rolt de Dakdekkersbedrijf de helft ervan op en brengt de lijm rechtstreeks op het terras aan met een roller. Het EPDM wordt bovenop het terras geplaatst en vervolgens geveegd om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Dezelfde methode wordt uitgevoerd op de andere helft van het EPDM. Wanneer het EPDM aan de vlonder is bevestigd, wordt de lijm langs de randen van de vlonder aangebracht en wordt het EPDM langs de randen en hoeken vastgehecht.

Vervolgens bevestigt de dakdekker de gootafwerking en vervolgens de hoeken en de verbindingsclips. Overtollig EPDMmembraan wordt weggesneden en het dak wordt geveegd om de klus te klaren.

Een Bitumenen dak installeren op een dakbeschot

Als we vervolgens naar een Bitumenen dakinstallatie kijken, is de methode vergelijkbaar met die van EPDM, beginnend met uw Dakdekkersbedrijf die het Bitumen uitrolt en het minstens een half uur laat rusten. Zodra dit is voltooid, legt de dakdekker het Bitumen op het dak en spijkert het vanaf de middenrand naar buiten toe vast.

Ze zorgen ervoor dat het dak volledig bedekt is en brengen vervolgens lijm aan op het materiaal. Vervolgens wordt de tweede laag Bitumen aangebracht, waarbij eventuele luchtbellen worden gladgestreken.

Er wordt lijm aangebracht op de tweede laag Bitumen, die met een troffel of door op het dak te lopen wordt afgeklopt. Om het af te maken, wordt er nog een laag lijm aangebracht, waarna het oppervlak wordt bedekt met grind of een vergelijkbaar type aggregaat om het dak te versterken.

Hoe vind en huur ik een garagedakinstallateur?

Het vinden van de juiste dakdekker kan een uitdaging zijn. Bij NL DAK & SOLAR kunnen we u in contact brengen met dakdekkers bij u in de buurt.

Vul uw gegevens in op de onderstaande formulier om ons meer te vertellen over uw project en we helpen u snel en gemakkelijk iemand te vinden:

Contact Form

Een van de beste manieren om aanbevelingen voor handelaren te krijgen, is door familie, vrienden en collega’s te vragen. Misschien hebben ze onlangs werk laten uitvoeren of hebben ze een dakdekker onder hun eigen familie of vrienden waar ze je naar kunnen verwijzen.

Het is ook de moeite waard om in uw buurt te letten op bedrijfswagens die voor huizen geparkeerd staan. Als ze een garagedak installeren, kunt u hen vragen contact met u op te nemen voor een prijsopgave, en u kunt ook een beoordeling van een van uw buren vragen om erachter te komen of ze de moeite waard zijn om mee samen te werken.

Ervoor zorgen dat de professional het beste

Voordat u ermee instemt om met een Dakdekkersbedrijf samen te werken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed bij u en uw behoeften past. Onze nummer één tip is om een ​​schriftelijke offerte aan te vragen – dit verkleint het risico op onenigheid zodra het werk begint en het helpt je ook om offertes gemakkelijker te vergelijken.

U moet hun ervaring eens bekijken, op zoek naar parallellen tussen hun eerdere werk en wat u in uw huis wilt voltooien. Misschien vindt u dat een nieuwer bedrijf iets goedkoper is, maar afhankelijk van de omvang van uw project betaalt u misschien liever meer voor de ervaring van een veteraan in de branche.

Het is de moeite waard om alle beschikbare feedback van klanten en foto’s van hun eerdere werk te bekijken om een ​​idee te krijgen van hun vakmanschap. De Dakdekkersbedrijf heeft misschien een portfolio om u te laten zien, of hij kan u naar zijn website leiden – websites hebben vaak casestudy’s, foto’s en getuigenissen van klanten en kunnen een geweldige plek zijn om met uw onderzoek te beginnen.

Hoewel dit misschien niet het eerste is waar u aan denkt, is het belangrijk om erachter te komen of de Dakdekkersbedrijf lid is van een branchevereniging. Vakverenigingen verlenen alleen lidmaatschap aan Dakdekkersbedrijfs met een goede staat van dienst en een hoog niveau van vakmanschap, wat kan helpen om u wat meer zekerheid te geven bij uw keuze.

Ten slotte wilt u vragen of ze verzekerd zijn en of hun wettelijke aansprakelijkheidsverzekering up-to-date is. Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is van vitaal belang voor alle vakmensen, omdat deze hen en u beschermt tegen eventuele letsel- of schadeclaims, mocht zich een ongeval voordoen tijdens de installatie van een nieuw garagedak.

Laatste checklist

Als u denkt dat het tijd is om uw garagedak te laten vervangen, zorg er dan voor dat u de onderstaande checklist gebruikt om er zeker van te zijn dat u de beste dakdekker inhuurt voor uw installatie.

  • Bezoek uw dichtstbijzijnde planningsafdeling voor advies over eventuele bouwvergunningen en bouwvoorschriften
  • Beslis of u het werk zelf doet of een professional inhuurt. Houd er rekening mee dat als uw garagedak asbest bevat, u altijd professionele hulp nodig heeft bij het verwijderen
  • Overweeg de verschillende soorten dakbedekking en kies een materiaal dat bij u past
  • Vraag vrienden en familie om te zien of zij u in de richting kunnen wijzen van een geschikte Dakdekkersbedrijf voor uw werk
  • Zorg ervoor dat u een aantal offertes verzamelt om prijzen te vergelijken, om schriftelijke offertes te vragen en om erachter te komen of afvalverwijdering bij de vergoeding is inbegrepen

Gebruik NL DAK & SOLAR om lokale dakdekkers te vinden en mogelijk geld te besparen op uw dakrenovatieproject.

Contact Form