Wat kost 10 zonnepanelen inclusief montage

Dakonderhoud Duiven: Waarom het belangrijk is voor uw dak

Wat kost 10 zonnepanelen inclusief montage

Het is moeilijk om een specifiek bedrag te geven voor 10 zonnepanelen inclusief montage, aangezien de kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw dak, de locatie van uw woning, de kwaliteit van de panelen en de kosten van de installateur.

Gemiddeld kunnen de kosten voor 10 zonnepanelen en montage ergens tussen de 5.000 en7.000 euro liggen. Het is echter raadzaam om een aantal offertes op te vragen bij verschillende leveranciers en installateurs om een betere indicatie van de kosten te krijgen.

Houd er rekening mee dat zonnepanelen een investering zijn die zich in de loop van de tijd terugbetaalt in de vorm van energiebesparingen. Het is daarom belangrijk om grondig te overwegen welk systeem het beste bij uw specifieke behoeften past en om de kosten af te wegen tegen de mogelijke besparingen en de terugverdientijd.

Rendement en terugverdientijd van 10 zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort panelen, de oriëntatie, de hellingshoek en de weersomstandigheden. Gemiddeld ligt het rendement van zonnepanelen tussen de 15% en 20%.

De terugverdientijd is de tijd die nodig is om de investering in de panelen terug te verdienen door de besparing op uw energierekening. Deze terugverdientijd is ook afhankelijk van verschillende factoren, zoals de prijs van de panelen, de prijs van elektriciteit, de grootte van het systeem en de hoeveelheid zonlicht in uw regio. Gemiddeld is de terugverdientijd voor zonnepanelen tussen de 7 en 12 jaar.

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, de oriëntatie en de hellingshoek van de panelen. Gemiddeld gezien produceren zonnepanelen in Nederland tussen de 300 en 400 kilowattuur (kWh) elektriciteit per jaar, per zonnepaneel. Dit betekent dat een installatie van 10 panelen in staat is om tussen de 3.000 en 4.000 kWh per jaar te produceren, afhankelijk van de omstandigheden.

Let erop dat deze cijfers algemene richtlijnen zijn en uw specifieke situatie kan afwijken. Het is het beste om de hulp van een gekwalificeerde professional in te schakelen om een nauwkeurige berekening te maken van het rendement en de terugverdientijd van uw zonnepanelensysteem.

Wat kost 10 zonnepanelen inclusief montage
Wat kost 10 zonnepanelen inclusief montage

Is mijn dak geschikt voor 10 zonnepanelen?

Benodigde oppervlakte voor een zonnepanelen pakket van 10 panelen 19,3 m²

Hieronder een voorbeeld hoe je de opbrengst van zonnepanelen kunt berekenen.

Stel, je hebt zonnepanelen met een vermogen van 400Wp en ze liggen op een dak met een oppervlakte van 20 m2. Het gemiddelde aantal zonuren per dag in Nederland is ongeveer 4 uur. Hierdoor krijg je het volgende resultaat:

Opbrengst = Vermogen x Aantal zonuren / 1000 (om te zetten naar kWh) Opbrengst = 400 x 4 / 1600 = 1,6 kWh per dag

Dit betekent dat de zonnepanelen in ons voorbeeld gemiddeld 1,6 kWh per dag opwekken. Het is belangrijk om te weten dat dit een schatting is en dat de werkelijke opbrengst afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het weer, de schaduwwerking en de oriëntatie van de panelen.

Ik hoop dat je met deze informatie de opbrengst van je zonnepanelen beter kunt inschatten!

Contact Form

Wat zit er in een zonnepanelen set?

Een zonnepanelenset bestaat doorgaans uit de volgende onderdelen:

 1. Zonnepanelen: Deze zijn verantwoordelijk voor het opvangen van zonne-energie en het omzetten ervan in elektrische energie.
 2. Omvormer: De omvormer is nodig om de door de zonnepanelen opgewekte gelijkstroom om te zetten in wisselstroom die geschikt is voor gebruik in huis.
 3. Bevestigingsmateriaal: Dit omvat onder andere beugels en schroeven die nodig zijn om de zonnepanelen op het dak te bevestigen.
 4. Kabel en stopcontacten: Deze worden gebruikt om de omvormer aan te sluiten op de zonnepanelen en om het opgewekte elektriciteit in huis te transporteren.
 5. Meters en overspanningsbeveiliging: Om de productie van zonne-energie te meten en te beschermen tegen overspanningsschade.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige van deze onderdelen al aanwezig kunnen zijn in het elektriciteitsnetwerk van een huis en dat ze dus niet altijd opnieuw aangeschaft hoeven te worden.

Zonnepanelen set kopen en laten installeren door NL DAK & SOLAR

Het is een bekend feit dat de opbrengst van zonnepanelen een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verminderen van uw elektriciteitskosten. Bovendien is het ook nog eens beter voor het milieu. Als u overweegt zonnepanelen aan te schaffen, is NL DAK & SOLAR het bedrijf dat u moet kiezen. Wij bieden u een complete set van 10 zonnepanelen en zorgen voor de installatie.

Waarom kiezen voor NL DAK & SOLAR?

 • Deskundigheid: Onze technici hebben jarenlange ervaring in de installatie van zonnepanelen en zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën.
 • Kwaliteit: Wij bieden u hoogwaardige producten van gerenommeerde fabrikanten.
 • Service: Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om u te helpen met al uw vragen.
 • Voordelig: Wij bieden u een zeer concurrerende prijs voor onze zonnepanelenset en de installatie.

Wat zit er in de set?

Onze zonnepanelenset bestaat uit 10 panelen met een vermogen van elk 405 Wp. Daarnaast wordt er een omvormer meegeleverd, die de opgewekte zonne-energie omzet in bruikbare elektriciteit voor uw huis.

Installatie

Wij zorgen voor een snelle en efficiënte installatie van uw zonnepanelenset. Onze technici hebben de nodige kennis en ervaring om de panelen op de juiste manier te installeren, zodat u optimaal kunt profiteren van de opbrengst.

Voordelen van zonnepanelen

 • Vermindering van uw elektriciteitskosten: Door uw eigen elektriciteit op te wekken, kunt u flink besparen op uw energierekening.
 • Milieuvriendelijk: Zonnepanelen zijn een schone en duurzame manier om energie op te wekken.
 • Toekomstbestendig: De investering in zonnepanelen is een slimme zet voor de toekomst, aangezien de energieprijzen steeds verder stijgen.

Conclusie

NL DAK & SOLAR is de beste keuze voor de aanschaf en installatie van uw zonnepanelenset. Wij bieden u hoogwaardige producten, deskundige installatie en u

krijgt een voordelige prijs. Daarnaast kunt u genieten van de vele voordelen die zonnepanelen bieden, zoals vermindering van uw elektriciteitskosten, milieuvriendelijkheid en toekomstbestendigheid.

Wacht niet langer en schakel NL DAK & SOLAR in voor de aanschaf en installatie van uw zonnepanelenset. Onze technici komen graag bij u langs om een gratis en vrijblijvende offerte op maat te maken.

Wilt u meer weten over onze diensten en producten? Neem dan contact met ons op via onze website of bel ons op ons telefoonnummer. Wij staan klaar om u te helpen en uw huis te voorzien van duurzame energie. Investeer vandaag nog in zonnepanelen en geniet van de vele voordelen.

Contact Form